Bemiddeling zakelijke partners

Geschikte handelspartners vinden binnen een nieuwe markt is niet altijd eenvoudig. Waar kunt u het beste beginnen en hoe weet u welke partners geschikt zijn? Hoe kunt u goede partners vinden die aan uw criteria voldoen? En hoe controleert u vervolgens de betrouwbaarheid, kredietwaardigheid en solvabiliteit van deze handelspartners? Golden Dutch helpt u met het vinden van zakenpartners in Duitsland!

Zakenpartners in Duitsland vinden: Matchmaking Duitsland

Golden Dutch beschikt inmiddels over ruim tien jaar ervaring in het zakendoen met Duitse ondernemingen en het aangaan van nieuwe zakelijke contacten in verschillende sectoren op de Duitse markt. Behalve het vergaren van kennis over de markt, is het aanspreken en interesseren van Duitse ondernemingen die aan bepaalde gestelde criteria voldoen ons vak.

Golden Dutch staat in contact met een netwerk van ondernemingen, adviseurs, semi-overheid, overheidsinstanties en brancheverenigingen. Met behulp van dit netwerk kunnen (persoonlijke) contacten met geschikte ondernemingen worden gelegd.

Daarnaast hebben we natuurlijk ook toegang tot ons eigen netwerk en onze interne database. Maar ook externe databases, zoals adresboeken, brancheregisters, beurscatalogi en publieke of niet openlijke databases, kunnen ons ondersteunen bij de selectie van geschikte handelspartners.

Hoe benaderen wij potentiële handelspartners?

Kort samengevat doorlopen wij bij de bemiddeling tussen zakelijke partners de volgende stappen, waarover u hieronder meer uitleg kunt lezen:

  • Stap 1: Verzenden van een formele zakelijke brief
  • Stap 2: Telefonisch contact leggen
  • Stap 3: Een groep van 5-10 ondernemingen opstellen
  • Stap 4: Screening van ondernemingen
  • Stap 5: Afspraak organiseren
  • Stap 6: Een samenwerking

Nadat een selectie van ondernemingen is opgesteld, bijvoorbeeld uit een bepaalde regio in Duitsland, zoals Noordrijn-Westfalen, versturen wij op ons eigen of op uw briefpapier een formele zakelijke Duitse brief. Daarbij kunnen wij, indien gewenst, documentatie van uw onderneming meesturen. Bij deze brieven geven wij in het bijzonder aandacht aan het adresmateriaal waarmee wij werken. Het schrijven naar een persoon (een beslisser) in plaats van een onderneming is bijvoorbeeld van groot belang in Duitsland.

Enkele dagen na het versturen van de mailing neemt een ervaren exportconsultant telefonisch contact op met de meest interessante kandidaten en wordt er gestart met een verdere selectie van geschikte zakenpartners.

Nadat een groep van 5-10 ondernemingen met geschikte kandidaten is vastgesteld, vindt een verdere screening plaats. Daarbij kunt u denken aan het aanvragen van een uittreksel uit het handelsregister of het nagaan van antecedenten.

Nadat er geschikte Duitse kandidaten geselecteerd zijn, wordt een eerste afspraak gemaakt. Daarbij worden beide ondernemingen aan elkaar voorgesteld en kan er concreet over een mogelijke samenwerking worden gesproken.

Wilt u graag meer weten?

Bij het zoeken van geschikte zakenpartners in Duitsland komt uiteraard meer kijken dan wij op één pagina kunnen beschrijven. Wilt u graag meer weten over onze werkwijze en de fijne kneepjes van het vak? Wij lichten dit onderwerp graag toe in een persoonlijk gesprek. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend oriënterend gesprek via:

Neem contact op

+4921198922494

Wij spreken Nederlands!

Offerte aanvragen
Benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan: