Over Golden Dutch

De Duitse markt

Golden Dutch is een marktonderzoeksbureau dat sinds april 2008 Nederlandse bedrijven ondersteunt bij hun marktentree op de Duitse markt. Dit doen we door middel van marktonderzoek, het vinden en selecteren van geschikte handelspartners en het bieden van praktische ondersteuning voor managementteams. Uiteraard ondersteunen we ook individuele ondernemers bij het starten van hun bedrijf in Duitsland. De onderneming wordt gevoerd door de Duitsland landenspecialist Maurice Balt.

Bij Golden Dutch zijn wij onder meer gespecialiseerd in de volgende sectoren:

  • ICT
  • E-Commerce
  • Onroerend Goed
  • Groot- en detailhandel

Golden Dutch is sterk in…

Golden Dutch is met name sterk in het uitvoeren van projecten binnen combinaties van meerdere van de bovenstaande sectoren, zoals het ondersteunen bij de bouw van een onroerend goed-website of de bemiddeling van licentienemers voor apps of softwareapplicaties.

Golden Dutch voert niet alleen marktonderzoeken uit, maar ondersteunt ook actief bij de vervolgstappen hiervan. Deze stappen kunnen bijvoorbeeld zijn: het ontwikkelen van een business- of marketingplan of het opzetten en uitrollen van een businessplan in de Duitse markt. Dit laatste betekent dat wij tot aan de eerste omzet, totdat het concept in de Duitse markt werkt, bij de implementatie van uw businessmodel betrokken zijn. In de regel worden de activiteiten na deze implementatie overgedragen. Op dit vlak behoort Golden Dutch tot een selecte groep specialisten. Bent u benieuwd naar een compleet overzicht van al onze werkzaamheden? Kijk dan bij onze primaire diensten of onze secundaire diensten.

Ons team

Golden Dutch is een eenmanszaak. Behalve de eigenaar zijn er echter nog zes freelance medewerkers werkzaam, die op hun eigen vakgebied een bijdrage aan de projecten van Golden Dutch leveren. Een overzicht van alle medewerkers en hun kerncompetenties kunt u vinden op de pagina over Ons Team. Alle medewerkers bij Golden Dutch spreken vloeiend Engels, Duits en Nederlands.

Vanuit het kantoor in Düsseldorf kunnen wij Nederlandse bedrijven optimale ondersteuning bieden vanuit de Duitse markt.

Het ontstaan van de naam Golden Dutch

De naam Golden Dutch verwijst naar de 17e eeuw: de Gouden Eeuw waarin de handelsgeest van de Nederlanders over de hele wereld bekend is geworden. Deze handelsmentaliteit proberen wij met passie in onze projecten terug te laten komen. Het logo van Golden Dutch laat daarom ook Amsterdamse pakhuizen zien: het symbool voor de handel in Nederland tijdens de Gouden Eeuw.

Referenties

Behalve ondersteuning bij Nederlandse bedrijven die op de Duitse markt willen starten, bieden wij ook dienstverlening aan Duitse bedrijven aan die actief willen worden op de Nederlandse markt. Wilt u, voordat u een samenwerking met Golden Dutch aangaat, meer weten? Geen enkel probleem. Wij sturen u op verzoek referenties van reeds doorgevoerde projecten toe, uiteraard op vertrouwelijke basis. Neem hiervoor contact met ons op via ons Contactformulier.

Offerte aanvragen
Benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan: