Juridische check

Juridische check voor uw webwinkel (door onze Duitse advocaten)

In Duitsland gelden andere regels voor koop op afstand waar u voor start in Duitsland rekening mee dient te houden. Zodra u zich met uw webwinkel op de Duitse markt richt, moet u aan de Duitse wetgeving voldoen. Wij besteden hier aandacht aan daar dit in de startfase mee dient te worden genomen om onaangename verrassingen te voorkomen.

De basis juridische elementen van een webwinkel zoals algemene voorwaarden, colofon (impressum) zijn in Duitsland van wezenlijk belang voor het kweken van vertrouwen bij de Duitse consument. Bij de Duitse consument staan vertrouwen privacy hoog in het vaandel. Daarnaast is het van belang uw webwinkel juridisch in orde te maken om juridische problemen, zoals bijvoorbeeld een juridische aanmaning (Abmahung) te voorkomen. Dit is een gebruikelijk juridisch middel,  van concurrenten en consumentenorganisaties om een bedrijf op rechtsfouten aan te spreken. Dit kan al snel in de duizenden Euros lopen. Duitsland is het enige land in Europa waar u voor rechtsfouten direct met juridische kosten belast kunt worden.

Verder is het herroepingsrecht, de wet kopen op afstand en zelfs de kleur en woorden op de buttons waarmee de koop wordt afgesloten, net zoals de bevestigings e-mail in Duitsland aan strikte voorwaarden gebonden.

Golden Dutch verleent zelf geen juridisch advies,  wij werken nauw samen met circa tien verschillende onafhankelijke advocatenkantoren in Duitsland waar Nederlands sprekende Duitse advocaten er voor zorgen dat er aan uw algemene voorwaarden en zakelijke activiteiten een juridische invulling wordt gegeven.

Waaruit bestaat de dienstverlening?

Vanuit onze ervaring bij het opbouwen van webwinkels in Duitsland, maken we samen met de Duitse jurist en u een inventarisatie van de noodzakelijke juridische teksten die u nodig heeft. Indien gewenst staan wij u als coach ter zijde, bij het selecteren van de juiste specialisten en voor het aanvragen van offertes bij Duitse advocatenkantoren naast het voeren van gesprekken met deze kantoren. Klanten van Golden Dutch die ten minste een andere dienst bij Golden Dutch afnemen kunnen de lijst met Duitse advocatenkantoren kostenloos bij Golden Dutch opvragen.

Golden Dutch kan u bij dit gehele proces op coaching-basis ondersteunen, dit verkort de implementatie tijd en daarmee voorkomt u het maken van meest gemaakte fouten.

Neem contact met ons op!

Geïnteresseerd in meer informatie? Neem dan contact op voor een vrijblijvend gesprek over een juridische check voor uw Duitse webwinkel.

Neem contact op

 

+4921198922494

Wij spreken Nederlands!

Offerte aanvragen
Benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan: